Manglende kreditering og sammenblanding af børnekræftorganisationer

Tirsdag 14. februar 2017 bragte TV 2 NEWS en kort voice-over om en børnekræftforeningen. Desværre fik vi blandet de to børnekræft-organisationer: 'Familier med kræftramte børn', FMKB, og 'Foreningen for danske kræftramte børn”, DKB, sammen.

Jyllands-Posten og TV 2 Nyhederne har nemlig lavet afslørende historie om begge foreninger. Derfor komTV 2 NEWS frem til den fejlagtige konklusion, at historien om, at Indsamlernes Brancheorganisationen havde valgt at ekskludere FMKB, var en historie, som TV 2 selv havde lavet. Det var ikke rigtigt, da det i stedet var Jyllands-Postens journalisters afsløringer af problemer i Foreningen Familier med kræftramte børn, der førte frem til nyheden om eksklusionen. DKB er ikke medlem af indsamlernes brancheorganisation, der dog advarer især erhvervsdrivende mod at donere penge til foreningen pga. manglende gennemsigtighed. Udover fejlen burde TV 2 NEWS også have krediteret Jyllands-Posten for deres arbejde med historien.

TV 2 beklager fejlen.