Fejl i australsk sundhedsprogram vist på TV 2

TV 2 bragte torsdag 24. oktober et afsnit af det australske sundhedsprogram 'Krop umulig Down Under'.Programmet kommer bl.a. med gode råd til, hvad man som mand kan gøre for at få et bedre helbred. Her advares bl.a. om, at man som mand formentlig øger risikoen for at udvikle prostatakræft, hvis man har mere end syv udløsninger om ugen – en oplysning, der, sagt med et glimt i øjet i programmet, skulle gøre det lettere ’at holde hænderne over dynen’.

Programmet er produceret i 2013, og der er siden kommet ny, mere kvalificeret viden på området. Forskning fra bl.a. Harvard Medical School har således i 2017 slået fast, at bekymringen er grundløs: Hyppige udløsninger øger ikke en mands risiko for at få prostatakræft; det ser endda ud til at kunne forholde sig lige omvendt, således at mænd, der har hyppigere udløsninger, mindre ofte udvikler prostatakræft.

TV 2 beklager fejlen. Programmet vil ikke blive vist igen.

Billede {0} af {1}