Genudsendelser, betalings-tv og sengekantsfilm på TV 2

Flere hundrede seere bidrog med kritiske kommentarer og spørgsmål, da TV 2 som noget nyt afholdt den årlige public service-høring på tv2.dk den 14. november 2012. En traditionel høring på TV 2 i Odense dagen før blev til gengæld aflyst på grund af lav tilslutning - til trods for en omfattende kampagne med trailere på TV 2 og TV 2 NEWS samt på tv2.dk, i aviser og lokale medier.

TV 2 har siden 2010 gennemført de årlige public service-høringer, som i 2011 blev en del af Medieaftalen for 2011-2014.

Høringen på nettet blev afviklet som en direkte udsendelse fra kl. 19.30 til 21.00, hvor administrerende direktør Merete Eldrup, programdirektør Palle Strøm og nyhedsdirektør Michael Dyrby besvarede spørgsmål og kommentarer fra seerne. De tre medlemmer af TV 2s direktion blev udspurgt af nyhedsvært Peter Grønborg.

Seerne kunne både før og under udsendelsen indsende kommentarer og spørgsmål via mail og Facebook. TV 2 og seernes redaktør modtog i forbindelse med høringen omkring 70 kommentarer og spørgsmål på mail, mens andre godt 160 kommentarer og spørgsmål blev modtaget via Facebook. Et enkelt spørgsmål blev på forhånd indsendt som videofil.

En række spørgsmål og kommentarer kredsede om de samme temaer. Blandt emnerne kan nævnes spørgsmål om TV 2s betalingsordning, genudsendelser, stavefejl, bandeord, ’Go’ morgen Danmark’, ungdomsfiksering, dækning af kristendom, valg i USA og sport.

Bidragene kom fra seere over hele landet. Det lykkedes således at nå ud til et bredere udsnit af danskerne end ved de traditionelle høringer, som ved tidligere lejligheder har tiltrukket op til 50 deltagere pr. møde.

Til gengæld savnede man den direkte kontakt, men det kunne eventuelt løses ved også at have publikum i studiet med mulighed for at stille spørgsmål og fremsætte kommentarer under udsendelsen.

Du kan se eller gense udsendelsen her – hvor du også kan høre, hvad programdirektør Palle Strøm siger til forslaget om porno og sengekantsfilm på TV 2.

LARS BENNIKE, 15.11.2012