Bare bryster i Baywatch

En seer, der underskriver sig som Palle, spurgte 5. september, om det kan passe, at der mellem kl. 14 og 15 en fredag eftermiddag skal vises nøgne bryster på en public channel kanal?
"Det er i dag, gentagne gange, sket i Baywatch", skrev han.

Michael Hansen fra TV 2s kommunikationsafdeling svarer:
TV 2 har ikke planer om at sende bare bryster hver eftermiddag, og faktisk er "Baywatch" en serie, som IKKE er præget af nøgenhed. Der er masser af mennesker i badetøj i serien, men meget, meget sjældent bare bryster.

"Baywatch" er meget amerikansk og lidt puritansk i forhold til det mere frigjorte Europa og Skandinavien, og derfor er der meget, meget sjældent billeder af et bart bryst i "Baywatch" - og aldrig billeder af andre bare intime dele af kroppen. Jeg har personligt aldrig set et bart bryst i "Baywatch", selv om jeg i mine unge dage har set masser af afsnit.

Fuldstændig nøgenhed er der aldrig tale om. Serien blev vist i USA på et af de meget store netværk i primetime, og total nøgenhed ville ikke være tilladt dér - og slet ikke i 1990erne.

I din mail nævner du ordet public service. I hverken DRs eller TV 2s public service-forpligtelser står der noget om, at DR og TV 2 ikke må vise nøgenhed eller et bart bryst.


På dansk fjernsyn har "Baywatch"-afsnit været vist tilsammen mere end 4.000 gange siden 1992, og serien er velkendt for sin genre og sin handling. Til trods for de mange visninger på dansk tv - herunder en mindre del på TV 2 - er det uhyre vanskeligt at finde kritik af nøgne personer og bare bryster i "Baywatch", hvis man søger i avisernes artikel-database InfoMedia efter læserbreve i aviserne gennem de seneste mange år. Faktisk er det ikke lykkedes mig at finde et eneste af slagsen ved en søgning i InfoMedia. Jeg kan heller ikke erindre, at TV 2 tidligere har modtaget henvendelser fra seere, der var utilfredse med serien af den nævnte grund.

TV 2 beklager, hvis seriens første afsnit har været stødende for dig, for det har naturligvis ikke været meningen at støde vore seere.