Dårlig lyd i ny krimi

Kritik af lydproblemer i 'Den som dræber':

En række seere har klaget til TV 2 og seernes redaktør, fordi de ikke kan høre, hvad der bliver sagt i den nye krimiserie, 'Den som dræber'.

Blandt de utilfredse er Finn Andersen, som 14. marts skriver:

Efter kun at have hørt ca. halvdelen af skuespillernes replikker i den nye krimiserie, 'Den som dræber',ville det være rart med undertekster. Selvom vi skruede extra op for lyden, var det mere end svært at høre hvad de sagde.
Det er ikke TV2`s skyld at de unge skuespillere mumler, men afhjælp med undertekster, tak!

Finn Andersen

Dorte Karst fra TV 2|Kommunikation svarer:

Kære Finn Andersen,

Tak for din henvendelse og for din kritik af lyden i "Den som dræber", som jeg har videresendt til orientering til TV 2-redaktøren på serien. Jeg ved, at folkene bag serien er opmærksomme på problemet og går i gang med at undersøge mulighederne for at sikre et bedre lydbillede i de kommende afsnit af 'Den som dræber'.

Generelt er TV 2s lydfolk meget opmærksomme på, at man i forbindelse med optagelser og redigering kan høre, hvad der bliver sagt. Men bestræbelserne på at lave f.eks. ægte dokumentarudsendelser og god tv-fiktion ind imellem kan gøre det svært at få lyden med i tilstrækkelig god kvalitet.

I nogle tilfælde vil instruktør eller producer gerne have baggrundslyd eller -musik, som skaber stemning og får klipningen til at hænge godt sammen. Det kan desværre ind imellem genere muligheden for at høre, hvad der bliver sagt.
 
Men der er faktisk mulighed for at få tekstning til "Den som dræber". Når der er tale om danske programmer, der ikke sendes direkte (eller næsten direkte), er det en god løsning at trykke på tekst-tv side 399. Dermed får man nemlig den selvvalgte TTV-tekstning, så man kan læse de udsagn, man ikke så tydeligt kan høre.

Hvis du er begyndt at modtage dit tv-signal digitalt, er løsningen ikke nødvendigvis at anvende tekst-tv side 399. Her skal du måske have justeret indstillingerne på dit fjernsyn.

På TV 2 har du fire valgmuligheder for undertekster. Du skal ind i menuen og vælge en af de andre muligheder.

Hvordan det er præsenteret i menuen på dit tv, ved jeg ikke, men jeg har vedhæftet et billede af, hvordan menuen KAN se ud.

Undertekster deaktiveret:         ingen undertekster
Dansk:                            tekstning af udenlandsk
Dansk (for hørehæmmede):          tekstning af både dansk og udenlandsk
Dansk (TTX for hørehæmmede):      kun live-tekstning i nyhederne kl.19

Jeg håber, du kan finde ud af det - ellers er du velkommen til at vende tilbage, for så kan jeg måske finde en kollega, der kan.

Med venlig hilsen
Dorte Karst
T V  2 | K o m m u n i k a t i o n

TV 2 | DANMARK A/S