De Paralympiske Lege

Flere seere har spurgt, hvorfor TV 2 ikke har direkte dækning af de Paralympiske Lege i Beijing. Blandt dem en seer, som 9. september skrev:

Hej TV2-Sporten,

Jeg henvender mig til Jer fordi jeg ingen steder kan finde en oversigt over jeres transmissioner fra de Paralympiske Lege. I jeres sportsnyheder har der heller ikke været sammendrag, men det er kun blevet nævnt hvis de danske udøvere har vundet medaljer.
Kan det virkelig være rigtigt at I ikke sender fra de Paralympiske Lege i Beijing?
Jeg glæder mig til at høre fra Jer.

Michael Hansen fra TV 2|Kommunikation svarer:

Tak for din henvendelse - og for dit spørgsmål, som jeg gerne vil besvare bedst muligt, selv om vi ikke bliver enige.

For de Paralympiske Lege gælder det, at DR har rettighederne, og det betyder, at TV 2 ikke kan sende direkte fra legene. Vi kan ikke blande os i, hvorvidt og hvordan DR udnytter disse rettigheder - det må man spørge om hos DR TV.

TV 2|SPORTEN kan derfor alene dække Paralympiske Lege i SportsNYHEDERNE, der er Danmarks største sportsnyhedsmedie. Vi har allerede bragt omtale - herunder nævnt alle danske medaljetagere - i sportsnyhedsudsendelserne på TV 2 om morgenen, om eftermiddagen eller om aftenen, ligesom vi har nyhedsdækket i SportsNYHEDERNE på TV 2 NEWS på hverdage klokken 19.25.

Herudover er der dækning af handicap-OL på www.sporten.tv2.dk og på tekst-tv.

Desuden har vi lavet en aftale med et firma, der - lige nu - er i gang med at lave en dokumentar om nogle af de danske deltagere ved Paralympiske Lege. Den bliver sendt på et tidspunkt, efter at OL er slut.