Fighters+Lovers

En læser af nyhederne.tv2.dk er utilfreds med online afstemningen efter dommen i sagen om Fighters+Lovers 18. september.

"Man kan da ikke lave en afstemning om, hvorvidt en straf er for hård - når der er mange, som mener, at de slet ikke skulle have været for en dommer -  her handler det om, hvad der er terror eller frihedskamp  - det kunne man have spurgt om  - altså om anklageren har ret. I byretten blev de jo frikendt, så nu har TV2 dømt dem !!  Godt gået  !!!  Se derfor fravælger jeg ofte TV 2, det er bare for lavt", skriver læseren.

Eva Rymann, chef for TV 2s netnyheder, svarer:
Tak for din mail.

Du har en god pointe, - selvfølgelig skal der også være mulighed for at kunne stemme for frifindelse.
Det lå implicit i svarmuligheden "Straffen er for hård", men du har ret i, at det ikke gav mulighed for specifikt at tilkendegive, at man ønskede frifindelse.

Vi har lavet en ny og udvidet afstemning, som ligger i artiklen. Se evt. http://nyhederne.tv2.dk/krimi/article.php/id-15714922.html.

Jeg mener også, at vi godt kan tillade os at spørge om, hvad netbrugerne synes om dommen. Faktum er jo, at sagen kom for landsretten, så det er vel fair nok at spørge om folks holdning til afgørelsen dér.

Jeg forstår godt din pointe om, at man kan diskutere hvorvidt sagen overhovedet burde have været rejst, men jeg tror ikke, at det vil give mening at spørge netbrugerne om terrorisme vs. frihedskamp. Man skal kende sagens baggrund og detaljer ganske nøje for at kunne give et svar på dét, og det kan vi ikke forvente, at alle brugere nødvendigvis gør.

Jeg kan heller ikke helt følge dit ræsonnement om, at "TV 2 har dømt dem". Det mener jeg ikke, vi har.
Det var en fejl, at den oprindelige afstemning ikke gav mulighed for at stemme for frifindelse, og den beklager jeg.

Venlig hilsen,

E v a  R y m a n n
Redaktionschef