Hvor blev børne-tv af?

TV 2 tager konsekvensen af, at børn ser tv på en ny måde

 

Maria Nilsson skrev 9. januar 2016:

Kære TV 2 

Jeg var moster til 2 meget skuffede børn denne morgen, der begge var stået tidligt op, blot fordi de ville se Batman og X-men samt andre tegnefilms programmer på jeres kanal. Her til morgen får jeg så bekræftet, at børn ikke længere er på TV 2 "ønskede seere"-liste. Kæmpe skuffelse for min nevø og niece.

Jeg tror ikke kun, jeg taler på min egen nevø og nieces vegne med denne klage. Der sidder nok mange andre børn i Danmark, der havde set frem til jeres morgenprogram. 

I stedet for jeres sædvanlige børneprogram har I valgt, at sende de samme nyheder, der har været sendt på skærmen hele ugen. Helt ærligt, hvor mange voksne sidder oppe tidligt om morgen, lørdag og søndag, uden grund.

Mvh Maria 


TV 2 svarede:

Kære Maria,

Tak for din henvendelse.

Færre og færre børn ser TV 2s børneprogrammer lørdag og søndag morgen, og det tager TV 2 konsekvensen af og stopper med at sende tv til børnene på dette tidspunkt.

Gennem de seneste år er udviklingen gået i den retning, at børn ser børneprogrammer på en helt måde end tidligere. For nogle år siden kunne man sende f.eks. animationsafsnit lørdag klokken 7.30 på en hovedkanal, og så sad mange børn klar og ventede på det. Nu får børnene massevis af tilbud på børnekanaler, på nettet og på streaming-tjenester – de sidder ikke længere og venter på, at en hovedkanal sender børne-tv i et bestemt tidsrum to gange om ugen.

Vi tager konsekvensen af denne anderledes måde at se børne-tv på. Og vi prioriterer fortsat tv-programmer og film, som børn og voksne ser sammen, og vi udbygger TV 2s i forvejen mange børnetilbud på TV 2 PLAY.

TV 2 har masser af tilbud til børn og voksne, der ser tv sammen – f.eks. weekendunderholdning som ’Voice Junior’, ’Danmark har talent’, ’Klipfiskerne’, ’Rundt på gulvet’ og ’Hvem siger vuf?’ samt familiefiktion. Herudover vil vi opprioritere tilbuddene i eftermiddagstimerne til børn og familier i de perioder – efterårsferien, julen, vinterferien og påskeferien - hvor børn og voksne har tid til at se tv sammen, f.eks. familiefilm og gode animationsfilm for børn og voksne.

Herudover vil TV 2 naturligvis også fortsat sende familiejulekalender til børn og voksne hvert år i december.

Med venlig hilsen Annette Kamper 

TV 2 Seersekretariatet