Hvordan betaler TV 2 ZULU og TV 2 CHARLIE for OL

Johnny vil gerne vide, hvordan OL afregnes

 

Johnny Andreasen skrev den 17. september:

Hej hej,

Som jeg er orienteret, er OL 2016 tv-dækningen betalt af DR og TV 2. Hvis det er korrekt, hvordan afregner TV 2 CHARLIE og TV 2 ZULU, som jo er brugerbetalt, så deres sportsprogrammer?

Det kunne jo tænkes, at der var nogle licensbetalere, som gerne ville følge med i golf, sejlsport m.m.  

Er det for at tvinge licensbetalerne til at købe de nævnte kanaler?

Mvh. Johnny Andreasen 

 

TV 2 svarede:

Kære Johnny Andreasen,

Tak for din henvendelse – og for dit spørgsmål.

Det er rigtigt, at OL-rettighederne er købt af DR og TV 2 i fællesskab. DR er som bekendt 100 procent licensfinansieret, mens alle TV 2s kanaler er finansieret af reklamer og abonnement, efter at licensen til TV 2s hovedkanal stoppede med udgangen af juni 2004.

Når TV 2s kanaler køber indhold hos hinanden, afregnes der mellem kanalerne efter sædvanlige markedspriser. Så når TV 2 CHARLIE sender sejlsport, sker der en betaling til TV 2, ligesom TV 2 ZULU betaler for golftransmissioner.

Når TV 2 under OL inddrog flere TV 2-kanaler i dækningen, skyldtes det især, at vi gerne ville tilbyde en så grundig og komplet dækning af sportsgrene som f.eks. sejlsport og golf til de danskere, som går op i disse sportsgrene. Alternativet havde været slet ikke at sende så mange timer fra disse sportsgrene – og kun sende uddrag eller højdepunkter fra sejlsport og golf på TV 2 eller TV 2 SPORT.

Med venlig hilsen

Annette Kamper

Projektleder    
TV 2 SEERSEKRETARIATET