Hvorfor fortsætter Allan Simonsen?

TV 2 kan ikke ændre reglerne i 'Vild med dans':

Willy Larsen skriver 5. oktober:

Hej
 
'Vild med dans' er nu nået til at aflive sig selv. Fodbolddanmark har fået en helt - stemmerne vægtes helt forkert. SMS-stemmerne burde højest vægte med f.eks 5 %, for hvad skal de udmærkede dommere ellers bruges til.

Man kunne næste år iklæde en chimpanse smoking, og så ville sms-stemmerne gå til den og ikke ud fra bedømmelsen af dansene, som vel var programmets mening - eller hvad?
 
Vi sad en forsamling med 8 mennesker,og uafhængig af hinanden kom der et negativt udbrud, da Allan Simonsen gik videre. Alle har sympati for Allan Simonsen som fodboldhelt, men hvad med de dygtige dansere, der bliver
stemt ud, på den måde det foregår ????
 
Med venlig hilsen
 
Willy Larsen

Annette Kamper fra TV 2s seersekretariat svarer 8. oktober:

Kære Willy Larsen,

Tak for din interesse for TV 2s programmer - og for dit forslag. Vi kan dog ikke bare lave reglerne om.

Det er seerne, der stemmer Allan Simonsen videre. På denne side: http://vmd.tv2.dk/2013-10-05-allan-jeg-ved-godt-jeg-ikke-kan-vinde-p%C3%A5-dansen kan du se hans egen reaktion på dette.

Seerafstemninger, som anvendes af alle kanaler, er i bund og grund en demokratisering af tv-mediet, selv om der i de fleste tilfælde også er stor magt til eksperter og professionelle dommere.

Jeg vil også gerne fortælle dig lidt om baggrunden og om TV 2s betingelser i forbindelse med "Vild med dans".

"Vild med dans" er oprindeligt skabt til BBC. Vi har efterfølgende købt koncept-rettighederne i Danmark og har derfor ikke mulighed for at droppe konkurrence-elementet. Det er desuden vores oplevelse, at selve konkurrence-momentet er en væsentlig drivkraft for deltagerne, som alle elsker at konkurrere såvel som at danse. Det er også derfor, de har sagt "ja" til at deltage.

Vi kan altså ikke undgå konkurrence-elementet - ligesom konceptet gør det umuligt for os at ændre på afstemningsteknikken og -principperne, grafikken, rækkefølgen af danse o.l.

Vi har ikke lov til at ændre fordelingen og vægten af stemmerne. Mange seere går mere op i det underholdningsmæssige og i, hvem de - på grund af underholdningsværdien - gerne vil se igen i næste uge, end de går op i den kunstneriske udførelse. Det er seernes beslutning, og den vil vi ikke forsøge at manipulere.

Den eneste måde, hvorpå man som seer (og danseentusiast) kan ændre på dette, er ved at anvende sine stemmer på de par, som efter ens egen mening danser bedst.

TV 2 har intet ønske om andet end at hylde samtlige par for deres indsats - uanset om de går videre eller ej. Det bliver understreget i fredagens program. Det er en fantastisk præstation - helt ud over det sædvanlige - overhovedet at stille op, og det skal absolut anerkendes.

Det er vores klare oplevelse, at seerne er meget glade for "Vild med dans" - ellers var programmet ikke blevet det mest sete fredagsunderholdningsprogram i ti år. Men derfor kan vi naturligvis altid blive endnu skarpere.

Så al kritik modtages med tak, og når kritikken opleves som relevant og mulig at aktivere, vil du og de mange andre seere forhåbentlig kunne se det i kommende programmer.

Med venlig hilsen

Annette Kamper
TV 2 Seersekretariatet