Hvorfor sender I ikke bare på NEWS?

Utilfredshed med programændringer 

 

Christian Jørgensen skrev den 22. marts:

Hvorfor kommer de programmer som planlagt ikke, og hvorfor sender I hele dagen. Det kan I gøre på NEWS og ikke TV 2 - det er ikke det, vi har betalt for??

 

TV 2 svarede:

 

Kære Christian Jørgensen,

Tak for din henvendelse.

For en kanal som TV 2, der er public service-forpligtet og har klare forpligtelser på bl.a. nyhedsområdet, er det altid en afvejning, om man skal sende særlige nyhedsprogrammer på TV 2s hovedkanal og flytte planlagte programmer.

I dette tilfælde - hvor terroren rammer Bruxelles tæt på Danmark, og hvor dansk politi øger patruljeringen herhjemme - er det vurderingen, at en public service-forpligtet kanal som TV 2 skal sende direkte fra dette. TV 2 har derfor ændret programsætningen og har indsat samsending med TV 2 NEWS og sendt Nyhederne Ekstra tirsdag formiddag. Det har betydet, at nogle genudsendelser af ’Go’ morgen Danmark’ måtte udgå til fordel for direkte nyhedsudsendelser, der kunne fortælle sidste nyt om situationen.

TV 2 ville formentlig være blevet mødt af betydelig kritik, hvis en så stor nyhedsbegivenhed tæt på Danmark alene var blevet dækket direkte på TV 2 NEWS, som kun kan ses af halvdelen af befolkningen.

Vi beklager, hvis denne prioritering har givet gener for nogle seere. 

Med venlig hilsen Annette Kamper 

TV 2 Seersekretariatet