Hvorfor sender TV 2 det samme på NEWS og TV 2?

Der tærskes langhalm på terroren i ParisMay-Britt Rasmussen skrev 14. november:

 

Hej

Det er frygteligt, det der er sket i Frankrig. Men hvorfor skal det køre hele dagen på TV 2, når der er TV 2 NEWS?

Skete der noget nyt, kunne man vise det på TV 2, men synes der tærskes langhalm om det samme igen og igen

Mvh.

May-Britt


TV 2 svarede:

Kære May-Britt,

Tak for din mail.

TV 2 har som offentligt ejet tv-station en såkaldt public service-forpligtelse. Den indebærer blandt andet, at TV 2 har pligt til at bringe væsentlige nyheder på sin hovedkanal – og altså ikke blot på TV 2 NEWS.

Det hedder i TV 2s public service-tilladelse, at ”TV 2 skal således indeholde et bredt udbud af programmer omfattende nyhedsformidling, sport, oplysning, kunst, kultur og underholdning”, samt at ”udsendelsesvirksomheden skal sikre befolkningen adgang til væsentlig samfundsinformation og debat”.

TV 2 valgte at dække terrorsagen i Paris med udvidede nyhedsudsendelser på TV 2s hovedkanal, hvor man sent fredag aften og lørdag valgte at samsende nyhedsudsendelser på TV 2 og NEWS, lige som der var ændringer i programmet søndag.

Søndag aften valgte man desuden at sende direkte på TV 2s hovedkanal fra pladsen foran Den franske Ambassade på Kongens Nytorv i København.

Ændringerne betød, at en række andre programmer måtte udgå. Programændringerne ramte ikke kun TV 2s hovedkanal, men også TV 2 Charlie.

Det skal jeg beklage på TV 2s vegne.

Med venlig hilsen Annette Kamper 

TV 2 Seersekretariatet