Julekalenderen

En seer, Louise Melgaard, kritiserer 13. november sendetidspunktet for årets julekalender på TV 2:

Hej....


Tænkte om der er en dybere liggende årsag til, at TV2 igen i år vælger at vise julekalenderen for børn kl.20.00, hvor en stor del af målgruppen er kommet i seng?


Er det ikke muligt at bytte sendetidspunkt med fx. Go' aften Danmark?

Det er bare IKKE det samme at se genudsendelsen dagen efter:o(

Michael Hansen fra TV 2s kommunikationsafdeling svarer 17. november:

Kære Louise Melgaard.

Tak for din interesse for TV 2s programmer - og for din kritik af sendetidspunktet af "Mikkel og Guldkortet", som jeg gerne vil besvare grundigt, selv om vi ikke bliver enige.

Årets familiejulekalender "Mikkel og Guldkortet" bliver ligesom alle andre familiejulekalendere i de foregående 14 år sendt klokken 20 på TV 2 (der vil dog på grund af EM i kvindehåndbold være en række dage i december, hvor førstegangsvisningen på TV 2 vil ligge klokken 18.25, mens TV 2 Zulu sender klokken 20.00).

Sendetidspunktet nogle dage klokken 18.25 betyder i øvrigt altid markant lavere seertal end klokken 20, idet konsekvensen af dette sendetidspunkt er, at ALLE familiernes medlemmer ikke er blevet klar til at se familiejulekalender.

Julekalenderen genudsendes dagen efter på TV 2 klokken 17.10 (dog lidt andre sendetidspunkter for genudsendelserne i weekenderne).

Dagens afsnit kan ses på net-tv - på TV 2 Sputnik - sandsynligvis fra klokken 16.00 (dette kræver dog abonnement). Læs mere påwww.sputnik.dk, når vi nærmer os 1. december.

TV 2s traditionelle sendetidspunkt til familiejulekalendere klokken 20.00 skyldes, at der netop er tale om en familiejulekalender og ikke en typisk småbørnskalender, som DR1 i mange år har sendt klokken 17.30 / 18.00. Mange mennesker har i årenes løb rost TV 2 og DR1 for at sende forskellige typer af julekalendere, så det ikke - som kritikken ind imellem lyder - igen bare er "mere af det samme".

TV 2 introducerede i 1994 begrebet familiejulekalender og udviklede tv-dramatik, som børn og voksne kan se sammen - på et sendetidspunkt, hvor familien har mulighed for at samles om en fælles tv-oplevelse. En del af fornøjelsen ved at se fjernsyn er jo, at man gør det sammen med andre (klokken 20 eller klokken 17.10).

I alle de foregående år siden 1994 har TV 2 sendt familiejulekalenderen klokken 20, fordi det har vist sig at være det bedste tidspunkt, når familien skal se fjernsyn sammen. I mange familier er man simpelthen ikke færdig med spisning, oprydning, opvask, badning, lektielavning, tandbørstning, "madpakke-smøring" o.l. før ved 20-tiden. Og det er vigtigt for os, at familien kan se denne familiejulekalender sammen.

Det er ikke kun børn, som ser julekalender. Ellers ville vi aldrig nå seertal på millionen, som vi har gjort i de tidligere år. Der er netop utroligt mange familier, som er meget glade for, at de kan se en julekalender sammen på et tidspunkt, hvor gøremålene i køkken, badeværelse m.v. er overstået for ALLE.

For nogle små børn vil sendetidspunktet klokken 20.00 være for sent, og derfor genudsender TV 2 familiejulekalenderen næste dag klokken 17.10. For denne aldersgruppe vil det typisk være sådan, at også kammeraterne i den samme aldersgruppe ser genudsendelsen den følgende dag.

 
Med venlig hilsen

Michael Hansen

R E D A K T Ø R
T V 2 | K O M M U N I K A T I O N