Julia Roberts er ikke død!

En af www.vip.tv2.dks brugere, Maria, klager i en mail 17. december over, at det i en billedtekst fremstod, som om den amerikanske skuespillerinde, Julia Roberts, var død:

Hej Tv2!


Jeg sad lige og kiggede igennem Gossip, som jeg gør et par gange om ugen, og jeg er generelt godt tilfreds, der er jo en masse gode historier.

MEN, så var der en artikel, jeg blev meget forvirret over. Det drejer sig om denne artikel - http://vip.tv2.dk/article.php/id-19151537.html - Kendt tv-skuespillerinde død.

Jeg ville da lige ind for at se, hvem det var, og da jeg så billedet af Julia Roberts, blev jeg overrasket, ked af det og skulle lige til at ringe rundt til familien for at høre, om de havde set den nyhed.

Men så ville jeg lige inden læse artiklen for at se, hvad hun dog var død af. Men så viser det sig, det er Kathy Staff, der er død og ikke Julia Roberts, som billedet ellers tyder på. Dette er selvfølgelig også sørgeligt.

En anden gang, kan I så ikke vælge et billede af den person, der er død, frem for en personen har arbejdet sammen med? Det svarer lidt til at lave en overskrift, der hedder "Medlem af kongehuset fundet død" og sætte et billede på af Kronprinsessen, og så er det en af hund tilhørende kongehuset, der er død.

Jeg lagde også mærke til et billede af John Cleese under en overskrift med "Kendt comedy-instruktør død", der tænkte jeg lige over det, og mente ikke John Cleese var instruktør, så den fik jeg hurtigt vendt rundt.

Men, jeg forstår ikke, hvordan I kan sætte billeder ind af folk, som artiklen ikke har noget med at gøre. Jeg håber I kan bruge mit brev til noget positivt, og der ikke sker sådan nogle misforståelser i fremtiden.


Glædelig jul og godt nytår til alle Jer hos TV 2, og tak for endnu et godt år med TV og internet!


Mvh. Maria

Peter Schiødt fra Gossip-redaktionen svarer:

Kære Maria.

Tak for din mail.

Når vi skal vælge fotos til vores artikler, har billedet af den rigtige person naturligvis førsteprioritet. I dette tilfælde har det imidlertid ikke været muligt at skaffe et billede af Kathy Staff, hvorfor vi har valgt at vise Julia Roberts, som Staff spillede sammen med i sin sidste rolle.

Dette burde selvfølgelig have fremgået af billedteksten, sådan som det er tilfældet nu. Vi beklager.

I øvrigt tak for den meget konstruktive kritik samt de pæne ord  – og rigtig glædelig jul og godt nytår til dig og dine!

Med venlig hilsen

Peter Schiødt
Journalist
TV 2 NET