Kritik af genudsendelser

En række seere har i løbet af sommeren kritiseret de mange genudsendelser. Blandt dem Gert Eriksen, som i en mail til TV 2 skrev: "Det er en skam, I har så mange genudsendelser, det er lige før, I ligner DR1. Kom med nye udsendelser, de behøver ikke at være dyre".

Michael Hansen fra TV 2|DANMARKs kommunikationsafdeling svarer: 

Det er rigtigt, at sommeren altid byder på genudsendelser, men for TV 2 gælder det, at sommeren 2008 har indeholdt færre genudsendelser end sædvanligt. Det skyldes bl.a. den tætte dækning af sommerens tre meget store sportsbegivenheder: EM i fodbold, Tour de France og OL i Beijing.

Herudover sendte også især ”Go’ morgen Danmark” en stor del af sommeren bortset fra nogle ugers sommerferie og lidt uregelmæssighed under OL.

I løbet af dagen og aftenen bragte TV 2 naturligvis de mange daglige nyheds- og sportsnyhedsudsendelser og sendte også den nye danske programserie "Vores første barn", et nyt Lotte Heise-show (i to programmer) og nye episoder af ”Hvem vil være millionær? Junior” samt afsnit af den danske comedyserie ”Klovn” og hele comedy-konkurrencen ”Comedy Fight Club”, der tidligere alene har været vist på TV 2 Zulu.

Blandt de udenlandske programmer sendtes den nye reportageserie ”Hertuginden” samt nye afsnit af "Den hemmelige millionær", "Gordon Ramsays køkkenmareridt", krimikomedieserien ”Detektiv Monk” og de new zealandsk/australske familieprogrammer ”Vild med løver” samt forskellige film og dokumentarer. TV 2 bragte også afsnit af dramaserien ”Amys ret”, der ikke tidligere har været sendt i den gode sendetid.

Men naturligvis er det rigtigt, at der er en del genudsendelser om sommeren. Jeg vil gerne give lidt baggrundsinformation om, hvorfor det forholder sig sådan:

Når alle tv-stationer, herunder TV 2, bringer genudsendelser hver eneste dag (og flere af slagsen om sommeren), skyldes det,
1) at vi får mange opfordringer til at genudsende programmer (selv udsendelser, der har været vist to-tre gange),
2) at der ikke er penge til at nyproducere programmer hele året, og
3) at danskere på grund af vejret og de lyse aftener om sommeren gerne vil bruge mere af deres tid på terrassen og på at holde ferie.

1) Disse henvendelser kommer både fra danskere, som ikke fik set et program første gang og derfor gerne vil have det genudsendt, og fra danskere, som gerne vil gense et program eller en udsendelsesrække. Ønsket om endnu en visning af et tidligere sendt program er den største enkeltårsag til henvendelser til TV 2s generelle mail-adresser.

2) Ingen tv-stationer har råd til at nyproducere programmer hele året, og der må derfor ske en prioritering af, hvornår på året midlerne skal bruges. TV 2 modtager ikke længere licensmidler og har ikke gjort det i fire år, efter at politikerne for mange år siden besluttede, at licensen til TV 2|DANMARK skulle stoppe med udgangen af juni 2004.

 

3) Tv-seningen er i nogle uger om sommeren i nærheden af det halve af, hvad danskerne ser i de uger om vinteren, hvor tv-seningen er højest. Danskerne vil naturligvis gerne nyde de lyse aftener og varmen, og det går ud over tv-seningen. Det er helt forståeligt - og strålende. Men det betyder også, at tv-stationerne typisk ikke igangsætter store satsninger om sommeren, hvor danskerne er på ferie og ser mindre tv. Hvis f.eks. TV 2 satte store programsatsninger i gang om sommeren, ville vi blive mødt af en storm af protester fra seerne.