Pølse-John og jyderne

En af Go' morgen Danmarks seere, Brian Nielsen, er 15. juni utilfreds med indslag om jyders smag for pølser:

Jeg vil lige starte med at sige, at jeg generelt godt kan lide jeres program. Jeg ser det jævnligt, og nyder det som regel.

Mit forslag:

Jeg synes i burde invitere en jyde ind og snakke om hvordan københavnere generelt er og hvilke underlige vaner de har.

Jeg er SÅ træt af de københavnere, I inviterer ind for at udbasunere deres manglende viden og fordomme over for jyder! Hvorfor har alle københavnere på trods af denne manglende viden trang til at udtale sig om, hvor håbløst og mærkeligt alt er i Jylland? Komplekser? Prøv da at bevæge jer bare 50 km væk fra jeres bopæl engang i mellem. Bare lige ud over bygrænsen. De ville have godt af det...

Forstå dog, at det bare sætter jer, som program og TV station, i et dårligt lys over for hele den jyske befolkning!

Ham der "pølse-John" er han helt grøn i pølsevognsbranchen?

Jeg er en indfødt sønderjyde på 28 år som jævnligt besøger pølsevogne...

Jeg har ALDRIG - gentager ALDRIG - set en pølsemand servere en hotdog med rødkål. Heller ALDRIG set nogen have det på menukortet. Hvad er det så for noget at stå og fortælle om, hvor mærkelige hotdogs er i Jylland? Desuden bruger min sædvanlige pølsemand OGSÅ hotdog ketchup - jeg er ked af at pille Pølse-John ned, men det er altså IKKE KUN i København, man har opdaget ilden og hjulet...

Hvorfor siger hende værten ikke noget, når der kommer sådan et usandt udsagn? De laver da vel research? Så burde de alle egentlig have vidst, at det ikke var sandt, det han stod og sagde...!?

Det er SÅ harmevækkende at sidde som jyde og se jeres program, når I JÆVNLIGT inviterer gæster med SÅ åbentlyst ringe intelligens og viden!
Er det mon for, at det skal passe til jeres største seerskare; den gennemsnitlige københavners intellekt, at programmet ikke må foregå på højere niveau og helst skal indeholde heads mod jyder?

Jeg håber meget på en reaktion af en eller anden art, for I må simpelthen da føle jer truffede efter denne besked. I må da sidde og krumme tæer og føle, at I er nødt til at forsvare jer...!?

Brian Nielsen

TV 2s redaktør af "Go' morgen Danmark", Jes Schrøder, svarer:

Kære Brian Nielsen!

Jeg beklager, at vores gæst "Pølse John" tydeligvis har gjort dig sur ved at fortælle om regionale forskelle i måden, vi spiser pølser på. Pølse Johns lidt nedladende bemærkninger om de jyske vaner ved pølsevogne må naturligvis stå for hans egen regning, men jeg vil gerne påpege, at begge værter straks forsvarede jydernes ret til spise pølser, som det passer dem.

Personligt opfattede jeg Pølse Johns karakteristik af jydernes valg af ketchup og andet tilbehør til hotdogs, som det jeg vil kalde "godmodigt drilleri", og jeg synes ikke, at der er grund til at være rigtigt fornærmet på hovedlandets vegne. Jeg er sikker på, at det ikke stikker så dybt, da Pølse John i bund og grund er en venlig mand.

Du skriver, at du aldrig har set en hotdog med rødkål på i Sønderjylland - og det betvivler jeg på ingen måde - men jeg må samtidig henlede din opmærksomhed på, at vi dagen efter indslaget med Pølse John begyndte vores program med at tale med Jens Peter Morild, som ejer Vendelbogrillen.

Jens Peter Morild kunne fortælle, at han serverer rødkål på hotdogs. Men Pølse John havde misforstået placeringen af rødkålen. Den skal ligge oven på pølsen og ikke under pølsen. Jens Peter Morild kunne samtidig fortælle, at det især er folk fra Hirtshals, som foretrækker rødkål på hotdogs. Og Jens Peter Morild må vide, hvad han taler om, for han har haft Vendelbogrillen i 21 år.

Med venlig hilsen
 
Jes Schrøder
Redaktør for Go'morgen Danmark