Poker er umoralsk

Vibeke K. Dalsgaard er utilfreds med Nyhedernes dækning af den danske poker-spiller Eastgate, som i Las Vegas vandt verdensmesterskabet og præmien på 53 mio. kr.

14. november skrev hun i en mail til seernes redaktør:

"Hvordan kan man gøre en storvinder af poker til en sportshelt. Hvorfor vælger I overhovedet at bringe det. Vi har rigtig mange unge mennesker, som har spilleproblemer. Kunne I ikke for en gang skyld vælge at redigere ansvarligt og lade være med at bringe det. Nu oplever jeg ovenikøbet at det er i et ekstra program. Har I ingen moral og ansvarlighed?
Hilsen
Vibeke K. Dalsgaard"

Mit svar:

Kære Vibeke K. Dalsgaard.

Tak for din mail.

Uanset hvordan man vender og drejer det - så er det en nyhed og en journalistisk god historie, at en ung dansker vinder 53 mio. kr.

Man kan ikke forhindre spilleproblemer og ludomani ved at undlade at omtale en vinder i for eksempel poker.

TV 2 - herunder også vore regioner - har omtalt de problemer, der for nogle kan være i forbindelse med ukontrolleret spillelidenskab.

Med venlig hilsen

Lars Bennike

Seernes redaktør

TV 2|DANMARK

Vibeke K. Dalsgaard var dog ikke tilfreds - og tilføjede derfor i en ny mail 17. november:

"Kære Lars Bennike.

Ja, det er en nyhed og en god historie - og det sælger måske. På den anden side ved vi, at nyheder kan bringes på så mange (og måske mere ansvarlige) måder. Der er masser af sportspræstationer og sågar verdensmesterskaber i mindre sportsgrene, som enten ikke bringes eller bringes i mindre opreklarerede udsendelser.

Så jeg spørger stadig - hvorfor skal noget så skadeligt som pokerspil bringes i den mest sete TV-avis.Det er dårlig moral.

Med hilsen

Vibeke K. Dalsgaard"

Mit svar 18. november:

Kære Vibeke K. Dalsgaard.

Personlig synes jeg dækningen var lige omfattende nok. Men det er en smagssag.

Men mht. beslutningen om at dække historien, så er jeg enig med redaktionen af NYHEDERNE - det er en god historie i Danmark, når en ung dansker vinder verdensmesterskabet i poker og en præmie på 53 mio. kr. Men, efter min opfattelse, behøvede historien måske ikke helt så megen plads, som den fik.

Nyhedsjournalister anlægger nyhedskriterier for, hvilke begivenheder der dækkes, så enkelt er det. Efter min opfattelse vil det være et skråplan, hvis medierne begynder at anlægge moralske - og hvorfor ikke også politiske? - kriterier for, hvad der bør omtales, og især hvad der ikke bør omtales i nyhedssammenhæng.

Man kan ikke fjerne det onde ved at fortie det. Tvært imod kan omtale af et emne skabe debat, og det er - efter min opfattelse - en vigtig opgave for medierne.

Med venlig hilsen

Lars Bennike

Seernes redaktør

TV 2|DANMARK