"Pulverheksen"

Anna Sørensen skriver 25. januar:

Jeg læser en overskrift med ordet 'Pulverheks'. Er det at vise respekt for et medmenneske?

Kvinden har gjort noget forkert og dømmes, hun er måske psykisk syg, under alle omstændigheder et menneske, der har krav på respekt, som alle mennesker har, dømt eller ej, kriminel eller ej.

Eller er der ved at ske et skred  her? Er dømte mennesker uden menneskerettigheder?

Når vi snakker grundlæggede værdier og det gode liv, må vi hver især tage et ansvar. Også menneskene bag TV 2's webside.

Mvh Anna Sørensen

Redaktionschef Eva Rymann, TV 2s netnyheder, svarer:

Kære Anna Sørensen,

Tak for din mail og din interesse.

"Pulverheksen" (http://nyhederne.tv2.dk/krimi/article/28043749/ ) er en helt speciel sag, som vi har diskuteret på redaktionen.

Selvfølgelig har kvinden krav på respekt, og i normale sager ville det være forkert at skrive et øgenavn/kaldenavn i en overskrift. Men i denne sag er der den afgørende forskel, at kvinden selv kalder sig for "pulverheksen" og selv har forklaret, hvad der ligger til grund for det - nemlig de ca. 30 pulverbreve, hun har erkendt at have sendt.

Som du kan se, forklarer vi i artiklens første afsnit, at det er et navn hun selv bruger. Desuden uddyber vi det til sidst i artiklen.

Du udtrykker desuden en bekymring for, at der er ved at ske et skred i forhold til dømte. Det er der ikke på TV 2. Vi har klare retningslinjer for dækningen af kriminalstoffet, og med hensyn til ordvalg og formuleringer "opfinder" vi aldrig sådanne øgenavne selv.

Venlig hilsen,

Eva  Rymann
Redaktionschef | Managing Editor
TV 2 | NYHEDERNE