Sandheden om ulve

Kommentar til 'Ulveland'

Preben skrev den 9. januar:

Hej

Jeg er rystet over jeres udsendelse om ulve og fordrejelsen om sandheden med det ulve angreb i Polen og usmageligt at undlade de detaljer om hændelsen, som I undlod at fortælle danskerne... 
Håber ikke I slipper godt fra det, og jeg skriver samtlige politikere, som jeg kan finde og alle de steder, jeg kan finde og klage over jer.

Mvh.
Preben 

    

TV 2 svarede:,

Kære Preben,

Tak for din henvendelse og interesse for “Ulveland” - en dokumentar, som vi netop har balanceret, så den både repræsenterer argumenter for- og imod ulvens tilstedeværelse i Danmark. Det bliver således slået fast og understreget af eksperter, at risikoen for at komme galt afsted i mødet med ulve er forsvindende lille.

Ifht. angrebene i Polen forholder vi os til fakta. Der har været flere forskellige teorier og spekulationer fremme om ulven, som bed Marysia og to andre mennesker i Polen, men det, der er blevet dokumenteret med DNA-analyse af de polske myndigheder, er, at ovennævnte ulv tilhørte den lokale, vilde ulvebestand og var en tre år gammel rabiesfri hunulv. TV 2 har haft adgang til denne DNA-analyse. Yderligere bed en anden ulv en dame i benet i Polen i juli måned. Her viste obduktionsrapporten også, at der var tale om en ulv, som tilhørte den lokale, vilde ulvebestand.

Mvh.

NIKOLAJ DAUGBERG
 
Redaktør
TV 2 Programafdelingen