Seer foreslår serie om ulve

Ulven har fået fornem dækning på TV 2 FRI

 

Lizzi skrev den 11. juli:

I stedet for jeres utallige, kedelige og trælse genudsendelser, som fylder det meste af jeres sendeflade, burde I måske overveje at indkøbe en fantastisk serie omhandlende ulve. 

Jeg ved ikke, om I er bekendt med denne serie?

Kort fortalt omhandler den en dyretræner, der leverer alle slags dyr til brug i alverdens former for film.

Han har - for blot at nævne nogle få - hjorte, påfugle, bjørne og ikke mindst den fantastiske ulv. 

Vi har så travlt med at være bange for dette fantastiske dyr, som gudskelov igen løber frit i den danske natur. 

Dansken har dog en ide om, at dette fantastiske dyr er et bloddryppende og glubende rovdyr, der kun venter på at deres børn går ud i skoven - kun for at blive spist af en ulv. 

Ja ja, historien om den lille Rødhætte er ikke blevet fortalt, uden at den har sat spor i alle danske hjem. 

Hvis I så denne serie, så ville I slet ikke kunne lade være med at sende den ud til det danske folk.

Efter at have denne serie, tror jeg de fleste fornuftige danskere, ville se på ulven med den ærefrygt og respekt den fortjener og ikke rædsel og terror.

Vi burde se vores natur som velsignet af ulven, i stedet for truet af ulven. 

Og ja, jeg ved den æder får og dræber vildt.

Naturligvis burde de avlere, der får nedlagt får og kalve og andet - have erstatning fra staten.

Og de jægere, der har så travlt med at sige, at de ikke slår ihjel for drabets skyld - men for naturoplevelsens skyld. Ja de burde da om nogen støtte ulvens tilstedeværelse - det giver da kun en endnu større natur oplevelse. Det at høre ulven hyle og måske se den luske rundt i morgendisen - hvad kunne næsten være skønnere. 

Og sidst men ikke mindst. Alle har så travlt med at råbe op om, at det da også er forfærdeligt, at elefanten bliver skudt, fordi den ødelægger landsbyhaverne - at tigrene bliver skudt, fordi russerne skal have fine trofæer og kineserne have et potensmiddel - at den brune bjørn bliver pint og plaget og stukket i galdeblæren uden bedøvelse for at lave medicin af saften, at millioner - ja det er ganske korrekt millioner af hajer bliver slagtet hvert år, fordi man i Asien spiser hajfinnesuppe. Alt dette kan få selv den mest hårdhjertede op af stolen. 

Hvorfor så ikke i den forbindelse slå et slag for den danske ulvebestand - lad os nu nyde dette prægtige dyr og omgås den med respekt, men ikke med frygt. 

Serien omhandler en dyretræner ved navn Zoltan Horkai, hans hjemmeside kan I se herunder. 

horkai.net/ 

Det ville være så fantastisk, hvis I ville sende denne fantastiske serie på TV 2 

Med venlig hilsen 

Lizzi  

 

TV 2 svarede:

Kære Lizzi, 

Tak for din mail, som ramte ned i sommerferien og derfor først får et uddybende svar nu. Det er altid godt at høre fra engagerede seere!

Jeg står for indkøb af alle udenlandske dokumentarer og faktaserier til alle TV 2s kanaler.

Den gode nyhed er, at vores efterhånden knapt så nye kanal TV 2 FRI, siden den blev sat i søen for to år siden, har haft et temmelig pænt fokus på ulven. Forrige vinter havde vi biolog Lars Ostenfeld til at sidde 11 dage i en skurvogn ude på den jyske hede, i håb om at en af de danske ulve (eller i det mindste et andet rovdyr) ville komme forbi og spise af det kadaver, der var lagt frem. Ulven kom aldrig, men det store eksperiment gav stor opmærksomhed om ulven (https://vimeo.com/99259733). Og i januar i år kom TV 2 FRI med en helt ny opfølgning: livsstil.tv2.dk/2015-01-17-lars-ostenfelds-jagt-fortsaetter-jeg-vil-ikke-slippe-ulven. 

I samme periode har TV 2 FRI vist hele syv forskellige udenlandske dokumentarer om ulve:

Sorte Ulv (The Rise of Black Wolf), USA 2011

Ulvenes dal (Valley of the Wolves), USA 2013

Tysklands vilde ulve (Wölfe in Deutschland), Tyskland 2012

På sporet af Canadas ulve (Im Wald der Geisterwölfe), Tyskland 2006

Hund og ulv imellem (Teaming Up With Wolves), Østrig

Ulven – elsket og hadet (Vargen – hatad, älskad, buggad), Sverige 2009

Ulven – det perfekte rovdyr (Global Wolf), UK 2009

Vi har stort set ikke naturprogrammer på vores hovedkanal, og det er derfor de har fundet deres naturlige plads på TV 2 FRI. Intet andet dyr, end ikke løver, elefanter eller isbjørne, har fået en så fornem dækning på vores kanaler! Det var et valg vi traf, netop fordi ulven var ’ny i klassen’ her i Danmark.

Alle filmene herover behandler ulvene på en nuanceret måde. Flere af dem starter i øvrigt med Rødhætte og med middelalderens frygt for dyret, for derefter at mane myter i jorden. Jeg vil især fremhæve Tysklands vilde ulve, som beskæftiger sig med netop den ulvestamme i det polsk-tyske grænseland, som vore ulve menes at komme fra, og den svenske dokumentar lavet af SVT’s store ekspert på området, Henrik Ekman (han har også skrevet en fremragende bog om de svenske ulve for et par år tilbage).

Heldigvis bliver de fleste af dokumentarerne genudsendt på TV 2 FRI nu i efteråret. 

Så vidt jeg kan se, er serien med Zoltan Horkai blevet sendt på Animal Planet, og det kan nemt betyde, at vi ikke kan få lov at købe den til en TV 2-kanal. Hvis den er tilgængelig for os, vil jeg se på den og overveje den.

Tak fordi du delte din interesse med os.

Med venlig hilsen
Troels Branth Pedersen
Redaktør