TV 2 beklager forkert svamperåd i 19 Nyhederne

TV 2 Nyhederne valgte 26. oktober at bringe en advarsel og dementere et råd om svampeplukning, der blev bragt i 19 Nyhederne 25. oktober 2019. Man kan nemlig generelt ikke smage på en svamp, om den er giftig eller ej. Det råd, der blev givet i Nyhederne, om at tage et lille stykke af svampen på tungen og mærke, om det stikker i tungen for at finde ud af, om den er giftig, er derfor forkert, fremgår det af rettelsen, som blev bragt i Nyhederne på TV 2, på TV 2 NEWS og på tv2.dk.

Rådet gælder udelukkende for skørhatte, oplyser svampeekspert Jacob Heilmann-Clausen fra Statens Naturhistoriske Museum. Metoden kræver, at man er 100 procent sikker på, at man står med en skørhat i hånden. Metoden kan derfor kun bruges af kyndige svampeeksperter. Hvis man som ekspert smager på en skørhat, skal man kun tage en lille bid og sørge for at spytte ud igen uden at synke, hedder det i Nyhedernes rettelse.

Nyhedernes beklagelse kan læses her: https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-10-26-tv-2-beklager-forkert-svamperaad-i-19-nyhederne-man-kan-ikke-smage-om-en-svamp-er

Billede {0} af {1}