TV 2 News beklager misforståelse i indslag og artikel om Trump

I et indslag på TV 2 og TV 2 News lød det 17. marts, at:

”I USA siger tidligere præsident Donald Trump, at hvis han taber præsidentvalget i november til Joe Biden, vil det sandsynligvis være det sidste valg der holdes i landet.

Udtalelsen faldt ved et vælgermøde i delstaten Ohio, hvor Trump også sagde, at der bliver et blodbad, hvis han taber valget.

 På vælgermødet hyldede Trump de af hans tilhængere, der sidder i fængsel for at have været med til at storme Kongresbygningen i Washington i januar 2021 - og kaldte dem for patrioter og gidsler.”

Tilsvarende oplysninger fremgik af artikler på tv2.dk samt opslag på TV 2s sider på sociale medier.

Det fremgik imidlertid ikke, at Trump talte om et ”blodbad” i en sammenhæng, hvor han snakkede om den amerikanske bilindustri og konkurrencen fra Mexico og Kina.

TV 2 Nyhederne valgte derfor 18. marts 2024 at bringe følgende præcisering:

”I går bragte vi en historie på baggrund af en tale fra den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump, hvor man kunne få det indtryk, at Trump advarede om et ”blodbad”, hvis han ikke vælges som præsident ved valget til november. Dog fremgik det ikke tydeligt nok, at ordet ”blodbad” blev brugt i en sammenhæng, hvor Trump talte om konsekvenserne for den amerikanske bilindustri.

Vi beklager, at man kunne misforstå det.” 

Billede {0} af {1}