TV 2 berigtiger indslag om Jes Dorph i NEWS & Co.

TV 2 beklager fejl i indslag 7. februar 2023

TV 2 bragte 3. marts denne berigtigelse i programmet NEWS & Co.:

NEWS & Co bragte et indslag 7. februar 2023 kl. 17.33 om, at den tidligere TV 2 vært Jes Dorph-Petersen har fået nyt job som vært på et fodboldprogram på DK4.

Der indgik flere faktuelle fejl i indslaget, som TV 2 NEWS beklager.

I introduktionen til indslaget oplyste værterne, og det fremgik også af en infoboks på skærmen, at Jes Dorph-Petersen blev afskediget af TV 2 i januar 2021 på baggrund af en advokatundersøgelse, hvor han blev anklaget for krænkelser. Det er ikke korrekt, at TV 2 afskedigede Jes Dorph-Petersen. Han var ansat på Nordisk Film som vært på TV 2-programmet Go’ aften Live og oplyser selv, at han indgik en frivillig fratrædelsesaftale.

I oplægget til interview med DK4’s kommunikationschef Steen Andersen oplyste værten, at ”flere kvinder” i forbindelse med en advokatundersøgelse har beskyldt Jes Dorph-Petersen for krænkelser, og i et opfølgende spørgsmål blev der talt om ”relativt mange kvinder”, lige som der blev talt om ”potentielt flere kvinder”. Det havde NEWS & Co ikke belæg for.

Da redaktionen ikke har indsigt i TV 2’s advokatundersøgelse, havde det været korrekt at oplyse, at to tidligere kvindelige TV 2 medarbejdere offentligt stod frem og anklagede Jes Dorph-Petersen for krænkelser i tv-dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen', som handlede om seksuelle krænkelser på TV 2. Hertil oplyser Jes Dorph-Petersen, at der har været to indberetninger mod ham i advokatundersøgelsen.

Indslaget havde generelt været journalistisk mere balanceret, hvis de stemmer, som har ytret sig kritisk på sociale medier over for ansættelsen af Jes Dorph-Petersen, selv havde været repræsenteret i programmet, så der ikke kunne opstå tvivl om, hvor værtens kritiske spørgsmål til Steen Andersen havde sine afsæt. I den efterfølgende paneldebat forholdt skuespiller Klaus Bondam, politisk kommentator Bent Winther fra Berlingske og sognepræst Marie Høgh, sig kritisk til interviewets vinkel, og dermed blev begge synspunkter samlet set repræsenteret.

TV 2 NEWS beklager fejlene.

 

Øvrige fejl og rettelser

Billede {0} af {1}